dinsdag 22 november 2011

Laatste dag in Livingstone

Hoi allemaal,

Vandaag is alweer onze laatste dag in Livingstone. Het was erg leuk de afgelopen dagen, al was het ook weer heel anders dan de andere dingen die we hiervoor hebben gedaan. Vrijdag zijn we bij de Victoria Waterfalls geweest. Er was niet zoveel water als er in de regentijd is, maar het was erg indrukwekkend. Ook zijn we bij een krokodillenboerderij geweest.

's Avonds hebben we steeds erg lekker gegeten bij de vrouw van Chris Mkandawire, een pastor van de Presbyterian Church hier. Hij is de broer van Richard, die vorig jaar bij ons op de universiteit was, dus dat is erg leuk. Het eten is er erg lekker, zijn vrouw bereidt allerlei verschillende gerechten en kan erg goed koken.

Zondagochtend zijn we naar de kerk geweest, de All Saints Congregation in Livingstone. Het was een erg mooie dienst, en de predikante die voorging was Jane, die een paar jaar geleden ook op onze universiteit is geweest. Het is een kleine wereld! De preek was ook erg mooi, het ging over dat we als christenen moeten staan op Jezus, en dat we moeten bedenken wat Hij voor ons heeft gedaan. Dan worden we vanzelf enthousiast, en krijgen we een levende kerk. Ook is het belangrijk in je geloof te groeien, door samen te bidden en Bijbelstudie te houden. Na de dienst hebben we bij haar gegeten, en de rest van de zondag hebben we lekker rustig aan gedaan.

Gisteren hebben we bij een erg duur hotel gekeken, en daarna zijn we naar het wildpark geweest. Dat was erg bijzonder. We hebben verschillende dieren gezien, antilopen, olifanten (een rende erg hard op onze auto af, dus we moesten hem ontwijken), buffels, zebra's, zwijnen, giraffes, nijlpaarden, en zelfs een paar neushoorns, die we van dichtbij gingen bekijken. Er zijn maar 5 neushoorns in Zambia, en ze waren nu alle 5 bij elkaar vanwege het seizoen. Al met al was het erg indrukwekkend, en ik heb veel foto's gemaakt!

Gistermiddag hebben we wat gewinkeld in het centrum van Livingstone. De souvenirwinkels zijn hier echt heel erg, de verkopers zijn heel erg opdringerig. We zijn ook bij de Zimbabwe-markt geweest, en daar waren de mensen een stuk vriendelijker. Ik heb daar zelfs een CD van het koor van Kwacha-East in Kitwe gekocht, waar ik te gast geweest ben.

Gisteravond zijn de anderen uitgeweest, maar samen met iemand anders ben ik hier gebleven, want ik was een beetje moe en had er niet zoveel zin in :) Vanochtend zijn we naar de grens van Zimbabwe geweest. We hebben in het niemandsland gelopen, en liepen tot aan de grens van Zimbabwe, die we zonder visum niet konden oversteken, anders moesten we geld betalen. Voor de rest doen we vandaag rustig aan, omdat we morgen aan onze terugreis beginnen. Morgen rijd ik naar Lusaka, en overmorgen naar Kabwe, waar ik mijn telefoon terugkrijg, en dan naar Kitwe. Vrijdag kunnen we dan onze reflecties afmaken, en zaterdag vliegen we alweer. Het gaat erg snel, de laatste week! :)

Ik wens jullie Gods zegen thuis, en hoop jullie allemaal snel weer te zien!

Jake

2 opmerkingen:

  1. Zo Afrikaan, het zit er dus bijna op. Als je er aan begint lijken 7 weken best lang. Maar het is omgevlogen als alles zo lees. Doe nog maar rustig aan die laatste dagen en we zullen zondag je winterjas meenemen naar Schiphol.
    Ben je jouw gitaar al kwijt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Broertje! Ik ben benieuwd naar je foto's!!!

    Geniet van de laatste dagen. Het is echt voorbij voordat je het weet. Sterkte met het afscheid nemen!

    Dieuwke

    BeantwoordenVerwijderen