vrijdag 18 november 2011

Livingstone

Hoi allemaal,

Ik ben ondertussen veilig in Livingstone aangekomen. Dinsdag was mijn afscheidsdienst voor Serenje, en die was erg mooi. Ik mocht preken, dus dat was best spannend. Chilufya vertaalde het gelukkig voor me in bemba, waardoor ik tijdens de preek de tijd had om tussendoor te lezen :) Het ging over Filippenzen 3:4b-15 en Handelingen 9:3-6, over Paulus' passie voor Jezus, en hoe hij zijn hele leven op Hem wil richten.

Woensdagochtend nam ik vroeg de bus naar Kabwe, ik moest om 5.30 bij de bus zijn. Nadat ik was vertrokken merkte ik dat ik mijn mobiel verloren was, maar gelukkig red ik het ook goed zonder. hij is gevonden, en ik hoop dat ik hem terug kan krijgen terwijl ik nog in Zambia ben. Om 9 uur kwam ik aan in Kabwe, waar ik nog even wachtte omdat mijn mobiel misschien met de volgende bus kwam, maar die kwam niet. Toen liep ik naar de UCZ-gemeente die daar erg dichtbij was, om de bisschop te bellen dat hij me op kon halen (voor Jacoline: het was de All-Saints in Kabwe, je krijgt de groeten). Daarna ging ik naar het huis van bisschop Musonda, waar we praatten en wat aten, en waar Rachel en Prathap ook waren (twee andere mensen van face to face). Bisschop Musonda liet me ook een foto van Anneke zien toen ze in Zambia was (het is een kleine wereld).

Daarna gingen we met de directeur van de theologische universiteit naar Lusaka met de auto. Het was een paar uur rijden. 's Avonds hebben we daar gegeten en daarna gingen we naar bed, omdat we moe waren. De volgende morgen arriveerden een paar anderen die naar Noord-Zambia waren gegaan, maar zij bleven nog een dag in het hotel, terwijl wij doorgingen naar Livingstone met Amin en de directeur. De anderen komen vandaag. De auto raakte een keer oververhit, en een eind na Choma, toen we nog zo'n 120km moesten, viel de motor uit, en hij wilde niet meer starten. Gelukkig sleepte iemand ons naar een plaats die daar 3km vandaan lag, en waar een UCZ was. De predikant daar en de gemeenteleden zouden de auto repareren, en wij gingen na een tijd door met de bus, en kwamen om 23.30 aan in Livingstone (de dagen van de meeste mensen zijn hier meestal van 6.00 tot 10.00 uur, dus dat is vrij laat). We aten heel erg lekker, en gingen naar bed. Vanochtend gingen we naar een ander hotel, waar we de komende dagen blijven. Op de 23e gaan we naar Lusaka terug, en op de 24e naar de universiteit in Kitwe. op de 26e ga ik dan terug naar huis :)

Ik heb een erg mooie tijd gehad in Serenje, en het is vreemd om nu hier te zijn, want in Livingstone is de levensstandaard behoorlijk hoger. Maar het is ook lekker, en we kunnen lekker genieten de komende dagen. ik vind het ook mooi dat God dicht bij me was in de afgelopen tijd, en ik heb erg veel geleerd. Ik wens jullie veel zegen, en tot snel!

Jake

1 opmerking: