donderdag 13 oktober 2011

14 oktober

Het is vandaag alweer vrijdag :) Gisteren was een bijzondere dag. 's Ochtens kregen we colleges over de achtergrond van Zambia en armoede in Zambia. 's Middags zijn we naar de Chipata-wijk gegaan. Dat is een arme wijk in Kitwe. Het was een soort markt, met kleine gangetjes en veel kraampjes. De mensen waren er erg vriendelijk, en ik vond het leuker om daar te zijn dan ik had verwacht. Op de weg terug reden we langs een weg waar aan de ene kant de wijk Kwacha lag, een wat armere wijk, waar Mark en ik zaterdag ook naartoe gaan, en aan de andere kant lag Riverside, de rijke buurt, met allemaal ommuurde huizen. Het was best bijzonder wat een contrast dat was. Toen we Riverside dieper ingingen viel op hoe rijk het was, er was een ziekenhuis en twee middelbare scholen, en het was er erg mooi.

's Avonds gingen we na het diner naar de binnenstad van Kitwe, als een soort exposure. We gingen naar een paar discos, en zagen hoe het daar 's avonds was. Daarna gingen we naar een plaats waar prostituees stonden te wachten. Ze vluchtten eerst naar binnen, omdat ze dachten dat we politie waren. Onder begeleiding van de predikanten, Rev. Kondolo en Teddy, liepen we een eindje en spraken daarna kort met ze. Ik vond het erg om te zien hoe beschaamd ze waren, en ze wilden niet dat er foto's gemaakt werden. Toen een Indiase jongen die het niet had begrepen dat toch deed, werden ze boos. Daarna gingen we terug naar de universiteit, en gingen we naar bed. Een bijzondere ervaring dus.

2 opmerkingen:

  1. We gaan gelijk op Google Earth kijken of we Kwacha kunnen vinden.
    Het zal best wel heel heftig zijn om daar te werken, maar ook heel mooi. Het veschil tussen arm en rijk is daar wel heel groot. De arme mensen die b.v. werken in de kopermijnen, maar de rijken die het geld opstrijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is zo te zien een wijk met allemaal kleine huisjes, er is ook een soort "kerkachtig" gebouw te zien, gewoon een recht gebouw met een schuin dak.

    BeantwoordenVerwijderen