dinsdag 18 oktober 2011

Dinsdag

Hoi allemaal,

heel erg bedankt voor de leuke/mooie berichten! Ik kan ze helaas niet allemaal beantwoorden, maar het is wel fijn en mooi om ze te lezen! Hier in Kitwe, Zambia gaat alles goed. Ik verblijf bij rev. Teddy Suela en zijn vrouw en drie kinderen met Mark uit Schotland. Zaterdag zijn we naar een kitchen party geweest, dat is een feest voor een bruid waar normaal alleen maar vrouwen zijn. Ze geven allemaal een cadeau aan de vrouw en geven haar een advies hoe ze een goede vrouw kan zijn. Ook wordt er veel gedanst. Gisteren zijn we naar twee kerken geweest, de kerk in Kwacha East, in een wijk waar de mensen redelijk in de middelstand leven. Daarna gingen we naar een andere kerk, de kalulushi-kerk, wat 'redding'-kerk betekent. Dat was in de armste wijk van Kitwe. Het was erg bijzonder, omdat de mensen zo meeleefden. Deze dienst was in Bemba, maar de preek was dezelfde als we daarvoor in de andere kerk in het Engels hadden gehoord. De kerk zat helemaal vol, en het was de tweede dienst. En hij is in februari gesticht door Teddy. Daarvoor was er in die wijk geen kerk. Ik vind het erg bijzonder hoe de mensen daar waren, ze geven terwijl ze zelf niets hebben, en je merkte echt dat God bij hen was en dat ze Hem met heel hun hart dienden. Dan zijn er vaak nog dingen die ons tegen zouden houden... Maar God houdt van deze mensen en ook van ons.

Gisteren zijn we naar de basisschool bij de kerk van kwacha East geweest. Dat was ook erg leuk, het deed een beetje denken aan hoe de scholen bij ons misschien dertig jaar geleden waren. Maar het was erg goed. Het is ook leuk om te merken dat er elke dag activiteiten zijn bij de kerk. Zo wil Teddy de jongeren ook bezig houden met de kerk, in plaats van dat ze de straat opgaan en met drugs en drank gaan experimenteren.

De komende dagen ga ik naar een Bijbelstudie, die Mark en ik mogen voorbereiden, en we gaan helpen bij dingen als de boys/girls-brigade en de jeugdgroep. Ook gaan we met Teddy op huisbezoek bij wat mensen, wat we gisteren ook hebben gedaan. Ik heb er veel zin in!

1 opmerking: